Lunch, aperitief & diner

In de nabije omgeving van de Darthuizer Lodge zijn voldoende gelegenheden te vinden waar u kunt lunchen, borrelen, een high tea of aperitief genieten en dineren. Graag stellen wij er een aantal aan u voor.

restaurant_brocanteBrocante

In 2018 is Brocante uitgeroepen tot ‘Leukste restaurant van de Utrechtse Heuvelrug!”. Het restaurant is gevestigd in een gerestaureerde hoeve uit 1892, heeft een heerlijk terras en ook binnen een gezellige sfeer. Elke week wordt er een nieuw weekmenu voorgesteld. Steeds verrassend en altijd goed. Heerlijk eten, lekkere wijnen en fantastisch personeel! Tip: combineer restaurant Brocante met een bezoek aan het nabijgelegen bomenmuseum Gimborn, waar een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld te zien zijn.

Restaurant Brocante / lunch, borrel & diner / high tea / normale prijsklasse / 7.7 km

 

Nassau Zuylestein

Bij de indrukwekkende toegangspoort, in de portierswoning van landgoed Zuylestein, is het Italiaanse restaurant ‘Nassau Zuylestein’  gevestigd. Het restaurant heeft een gezellige binnenplaats en een terras aan de bosrand van het landgoed. Ook binnen bij de open keuken of in de oorspronkelijke portierswoning is het heel sfeerfol en ongedwongen. Vrijwel alles wordt vers bereid. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de groenten uit de moestuin van het landgoed. Tip: je kunt ook kleine pizza’s bestellen.

Nasssau Zuylestein (landgoed Zuylestein) / koffie met gebak / lunch & diner / Italiaans / normale prijsklasse / 5.6 km

Bentinck

In de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, gelegen op het historische landgoed rondom Kasteel Amerongen, is restaurant Bentinck gevestigd. De moestuin van het kasteelterrein levert dagverse, hoogwaardige ingrediënten voor de bijzondere creaties van de chefkok. Heerlijk eten op een bijzondere plek waar eten een beleving is. Tip: het Kasteel Amerongen is opengesteld en biedt voor kinderen leuke speurtochten aan.

Restaurant Bentinck / lunch & diner / high tea v.a. 8 personen / hogere prijsklasse / 7.5 km

Parc Broekhuizen

Het historische, maar tegelijkertijd nieuw en modern ontworpen Boutique Hotel & Restaurant Voltaire is in december 2016 geopend met de visie een nieuwe stijl van gastvrijheid, culinaire gerechten en kwaliteit te brengen. De ontspannen sfeer zorgt ervoor dat je je speciaal zult voelen vanaf het moment dat je het Hoofdhuis in de verte ziet verschijnen. Voor fijnproevers!

Restaurant Voltaire / aperitief, lunch & diner / hogere prijsklasse / 2 km

Parkhuys Rosarium

Het Parkhuys Rosarium was oorspronkelijk de rozentuin van Keizer Wilhelm II en behoorde tot het kasteel Huis Doorn. Naast de brasserie biedt het Rosarium veel vertier voor de kinderen: midgetgolf, trampolines, een speeltuin en een skelterbaan. Tip: een gehuurde kickbike step biedt de gelegenheid om de nabije landelijke- en bosrijke omgeving te verkennen.

Parkhuys Rosarium / ontbijt, lunch en diner / normale prijsklasse / 4.5 km

Brasserie De Oranjerie

De Oranjerie is gelegen In het park van het historische Huis Doorn en gevestigd in het voormalig Koetshuis. Het Koetshuis is laat in de 18e eeuw gebouwd en later verbouwd tot Oranjerie. De Oranjerie is opengesteld voor lunch, borrel & high tea. Tip: Huis Doorn is opengesteld en men organiseert gedurende het jaar verschillende evenementen (naast de reguliere openstelling).

Brasserie De Oranjerie / lunch, borrel & high tea / normale prijsklasse / 4.5 km

Hermitage

Vlakbij het Slot Zeist is restaurant Hermitage gelegen. Hermitage bestaat uit twee aparte eetgelegenheden. Naast het sfeervolle restaurant is er de minstens zo sfeervolle, maar wat informelere Café de Paris met riante bar. Ieder heeft een eigen kaart. Van vroeg in de lente tot laat in de herfst is het bijzondere, doorgaans met veel bloemenpracht getooide terras geopend. Deze is geheel overdekt en verwarmd wanneer nodig.Tip: In het nabijgelegen Slot Zeist worden regelmatig rondleidingen en exposities georganiseerd. Van het menu is de steak tartaar een begrip in Zeist. Op het terras is ook te bestellen vanaf de kaart van Café de Paris.

Restaurant Hermitage / lunch, borrel en diner / normale prijsklasse (Café de Paris) / hogere prijsklasse (restaurant) / 14 km

Bij Frouke op de koffie

Voor de beste koffie en taart en daarnaast ook nog heerlijk vers bereide lunches: ‘Bij Frouke’  is huiselijk en knus en staat voor kwaliteit en gezelligheid. Gevestigd in een klein, monumentaal pandje in Doorn met een intiem terras. Tip: als je op zoek bent naar een leuk cadeau gerelateerd aan koffie, thee of lekkers, kun je ook hier terecht. Ook worden er regelmatig barista trainingen gegeven.

Bij Frouke / koffie met gebak, lunch / normale prijsklasse / 5.4 km

Kasteel Kerckebosch

In Zeist is Kasteel Kerckebosch gelegen. Dit authentieke en intieme kasteel biedt naast een hotel twee aparte eetgelegenheden in een uniek decor: de Bistoria en het culinaire restaurant. Voor jong en oud, de hele familie of romantisch met z’n tweeën. Het heeft een heerlijk terras in de kasteeltuin. Tip: De Bar&Lounge is een aanrader. In een gemoedelijke sfeer zit je gezellig bij de open haard of, bij mooi weer, in een heerlijke fauteuil bij de openslaande deuren met uitzicht op de kasteeltuin. Het eten in het restaurant zit vol culinaire verrassingen en is een absolute belevenis. In het nabijgelegen historisch landgoed Heidestein is het prachtig wandelen.

Kasteel Kerckebosch / lunch, borrel & diner / normale prijsklasse (Bistoria, Bar&Lounge) / hogere prijsklasse (Restaurant) / 12 km

Slot Zeist

De brasserie van Slot Zeist is de ideale plek om na een wandeling of fietstocht door de Utrechtse Heuvelrug te pauzeren. Je kunt hier terecht voor koffie of thee met huisgemaakt gebak, een uitgebreide lunch of sluit de middag af met een borrel en hapjes.

Tip: er worden regelmatig rondleidingen, exposities en evenementen georganiseerd in Slot Zeist. Daarnaast biedt het slottuin openluchttheater regelmatig leuke voorstellingen aan voor kinderen.

Slot Zeist / koffie, lunch, borrel & high tea / normale prijsklasse / 15 km

’t Kalkoentje

Idyllisch gelegen aan de oer Hollande Nederrijn ligt ’t Kalkoentje: een oase van rust en culinaire verwennerij. In de winter staat het haardvuur aan, in de zomer is het genieten op het terras aan het water. Tip: hier moet je de tijd voor nemen om er volledig van te kunnen genieten.

’t Kalkoentje / lunch & diner / hogere prijsklasse / 13 km

Eetcafe Pandarve

De Pandarve is een begrip in Zeist en staat bekend als een bourgondisch en gezellig eetcafé. Buiten het gezellige restaurant dat oogt als een huiskamer, kun je zodra het weer het toestaat terecht op het groene loungeterras. Het draait hier naast lekker eten, ook vooral om gezelligheid. Het personeel is uiterst vriendelijk en er worden 4 maal per maand dingen georganiseerd: een muziekavond, pubquiz, haring happen of een bockbier weekend. Tip: Leuk om te combineren met een dagje winkelen in Zeist. Van het menu zijn de roti kroketjes een aanrader, eens wat anders!

Eetcafe Pandarve / lunch, borrel & diner / normale prijsklasse / 19 km

Martino ijs

Onderweg trek in een lekkere verkoeling? Stop dan even bij Martino ijs in Doorn of Rhenen. Inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de omgeving!

Martino / ijs / 4.5 km (Doorn)  16 km (Rhenen).

Start typing and press Enter to search