Activiteiten

Landgoed Heidestein: Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia, waar het prachtig wandelen is met indrukwekkende heidevelden en overblijfselen van de historische landgoederen.

Durfje Daantje:  Rust op het water en lekker verzorgde catering aan boord, mogelijk gemaakt door heerlijk gezellige natuur- en levensgenieters Peter & Mirjam.

Kersenmuseum: In de winter knus bij de houtkachel en in de zomer op de veranda genieten van een gevarieerd assortiment heerlijke streekproducten. Leuk voor de kinderen is de wandelroute door de boomgaard.

MTB: Voor mountainbikers zijn er eindeloze routes zijn aangelegd: vlakke delen wisselen zich af met flink heuvelachtige stukken.

Golfclub Anderstein is een uitdagende 27-holesbaan op het prachtige landgoed Anderstein. Gelegen in een divers landschap , op de grens van Utrechtse Heuvelrug en Gelderse vallei. De holes zijn verdeeld over drie lussen – Vallei, Heuvelrug en Heide – met elk een eigen karakter.

Wandel- en fietsroutes; Zowel fietsers als wandelaars kunnen hun hart ophalen op de Utrechtse Heuvelrug: bezoek buitenplaatsen, streekproeverijen, het Leersumse Veld en de Leersumse plas.

Recreatieterrein Doornse Gat: Op deze open plek in het bos kun je uitgebreid picknicken aan één van de vele picknickbanken of heerlijk op een kleedje in het gras. Een schitterende plek in het bos waar het hele gezin kan genieten.

Recreatieterrein Kwintelooijen, Rhenen: Een prachtige zandafgraving, waar je een schitterend uitzicht hebt over onder andere de Gelderse Vallei.

Jeugdige activiteiten

Henschotermeer: Een mooi stuk natuur waar kinderen in de zomer heerlijk kunnen zwemmen en in de winter rondrennen op het witte strand.

Bosbad Leersum: Een heerlijk buitenbad in het bos van Leersum met verschillende zwembaden voor groot- en klein.

Boswerf Zeist: De Boswerf staat garant voor een midden (buiten) speelpret. Er is een gevarieerd aanbod van educatieve doe- en speurtochten.

Pyramide van Austerlitz: Gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, gebouwd als eerbetoon aan Napoleon. Voor kinderen uren speelplezier in de uitgebreide speeltuin.

Kabouterpad Leersumse Veld: Vlakbij het Leersumse veld is het Kabouterpad voor kids te vinden: zoek kabouters, luister naar het verhaal uit het kabouterboek en doe de kabouteropdrachten!

Dierenvriendjespad boswachterij Austerlitz Op ontdekkingstocht in de natuur en spelenderwijs een opdracht uitvoeren in het bos.

Start typing and press Enter to search