Bezienswaardigheden

“150.000 Jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op en vormden zo een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap. Hier is de geschiedenis overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen maar ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad.

Door haar ligging en schoonheid is de Utrechtse Heuvelrug al eeuwenlang een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Rijke stedelingen bouwden niet voor niets juist hier hun buitenplaatsen; dicht bij de stad maar toch midden in de natuur. Hier wordt de historie gekoesterd terwijl tegelijkertijd iedereen de heuvelrug op zijn manier kan beleven. Of je nu komt voor een rustige wandeling, avontuurlijke mountainbike tocht of om je te verdiepen in een onderdeel van de Nederlandse historie…. Welkom in ons Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!”

Kasteel Amerongen: Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de 17e eeuw en is omringd door historische tuinen. Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige stallen. Voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Huis Doorn: Huis Doorn is een museum en is één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht, waarbij de oorspronkelijke inrichting nog volledig intact is gebleven. Ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten.

Kasteel AmerongenParc Broekhuizen: Een historisch, maar tegelijkertijd nieuw en modern ontworpen Boutique Hotel en Restaurant met een prachtige tuin om in te wandelen. Door het jaar heen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Landgoed Zuylestein: Op landgoed Zuylestein worden rondleidingen op aanvraag gehouden. Er is een landgoedwinkel met eigen producten. vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor koffie thee taart ijs.

Slot Zeist: Ervaar de adellijke sfeer van weleer en bezoek de prachtige Stijlzalen van het Slot. Wandel rond in de prachtige Slottuin of bezoek één van de steeds wisselende tentoonstellingen. Sluit de dag af met een hapje of een drankje in de Brasserie van het Slot.

Zwersteneneiland Maarn: Aardkundig monument waar historische- en aardkundige waarden gecombineerd worden met kunst. Maak kennis met de geschiedenis over dit schitterende gebied en de vaste bewoners: de bokken Pjotter en Bert!

Bomenmuseum Gimborn: Voor ieder seizoen een andere wandeling, ieder jaargetijde heeft haar eigen bloeiers, kleuren en geuren. De levende collectie bomen en struiken in de bomentuin zorgen voor een bijzondere diversiteit.

Wijk bij Duurstede: Het pittoreske dorp Wijk bij Duurstede heeft een prachtige oude binnenstad met vele bezienswaardigheden. Iedere eerste zondag van de maand is er een inloop stadswandeling.

Start typing and press Enter to search